NavMenu

City gradnja kupila plac pored Spensa za 600 miliona dinara - Niče zgrada od 12 spratova

Izvor: Radio 021 Sreda, 21.10.2020. 13:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: creator12/shutterstock.com)Ilustracija
Firma City gradnja kupila je za 600 miliona dinara parcelu u Radničkoj 2, gde će biti izgrađena stambeno-poslovna zgrada sa 12 spratova, saznaje 021.rs.

Na licitaciji u Upravi za gradsko građevinsko zemljište su se pojavila dva učesnika, City gradnja i Material estate.

Kako je direktor City gradnje Milivoj Pantić rekao za 021.rs, na ovoj parceli će biti izgrađen objekat koji je predviđen urbanističkim planom.

- Objekat će imati podzemnu i nadzemnu garažu, kako bi svi korisnici imali dovoljno parking mesta. Prva dva sprata će biti namenjeni za poslovanje, dok će na preostalim spratovima biti veći stanovi - rekao je Pantić za 021.rs.

Grad je ovom prodajom dao parcelu od 2.614 m2 pored Spensa. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100%, a na višim spratovima je 50%. Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina.

Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 m2 prostora sa svim etažama.

Na parceli koja je prodata je decenijama bila zgrada koju su koristile gradske uprave i službe, a iseljena je i srušena pre nekoliko meseci.

Pre 12 godina postojao je plan, a urađen je i arhitektonski konkurs, da se tu sagradi sedmospratnica od 20.000 m2 za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, međutim to se nije desilo zbog manjka novca u republičkoj kasi.

Pre godinu dana aktulena vlast je promenila urbanističke planove i dozvolila gradnju 12-ospratnog objekta uz dva niža dela od devet i sedam spratova, uprkos protivljenja građana.

Podsetimo da je ovo druga ovogodišnja prodaja neke parcele u ovoj ulici, jer je početkom juna plac od skoro 6.500 m2 u Radničkoj 32 prodat po početnoj ceni od oko 7,7 miliona evra (933.039.225 dinara) novosadskoj IT firmi 3Lateral. Prema planu, tu je sada predviđena izgradnja sedmospartnice i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.