Izvor: eKapija | Sreda, 21.10.2020.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija TZR Recycling Industry gradi pogon za proizvodnju mašina za reciklažu u Merošini

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Kompanija TZR Recycling Industry, koja se bavi proizvodnjom mašina i kompletnih linija za reciklažu čvrstog otpada, automobilskih i kamionskih guma, kao i električnog i elektronskog otpada namerava da u Jugbogdanovcu kod Merošine izgradi proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju mašina za reciklažu.

Kako se navodi u urbanističkom projektu koji je izradilo prokupačko preduzeće Doo Vidić, objekat je projektovan kao samostalan-slobodnostojedi u konstruktivnom i funkcionalnom smislu, objedinjujući dve namenske celine proizvodnu halu sa kotlarnicom i aneksni deo.

Celine su ukupnih osnovnih gabaritnih dimenzija 89.95x41.950m i modularnih-osovinskih dimenzija 88.95x36.00m.

Proizvodna hala je projektovana kao otvoren prostor, sa srednjim nizom armiranih betonskih stubova, u kome je organizovan nesmetan tehnološki proces proizvodnje. Proizvodna hala je prizemne spratnosti.

Uz proizvodnu halu, sa severoistočne strane je predviđen spratni aneks, sa prostorijama vezanim za potrebe radnika u proizvodnji (svlačionice sa sanitarnim prostorijama, ostava i čajna kuhinja) u prizemlju, kancelarijama za administrativno-tehničke poslove, menadžment kompanije, sa zasebnim ulazom i stepenišnom komunikacijom na spratu. Aneks je spratnosti P+1.

Za potrebe dopremanja i otpremanja robe, pristupa vatrogasnih vozila i pristupa objektu, u okviru placa investitora projektovane su unutrašnje saobraćajnice. Novoprojektovana saobraćajnica u okviru kompleksa, priključuje se na lokalni pristupni put, koji se nalazi pored granice parcele, sa severoistočne strane.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.