NavMenu

Kapitalni projekti na Zlatiboru privode se kraju - Trg sa grejačima, fontana u jezeru, velika očekivanja od gondole

Izvor: eKapija Sreda, 21.10.2020. 12:29
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/ D.Petronijević)
Kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode se kraju, uskoro će zaživeti fontana u sredini jezera, a početak rada zlatiborske Gold gondole označiće novo poglavlje u srpskom turizmu - najavljuje predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Redovno održavanje infrastrukture na Zlatiboru je svakodnevica, a čelnici opštine su posebno ponosni što se kapitalni investicioni projekti privode kraju. Stamatović podseća da obnovom Kraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posetioci dobijaju nešto što mnogi turistički centri Evrope nemaju.

- Ispod podloge je ugrađeni sistem podnog grejanja koji će omogućiti da desetine hiljada posetilaca naše planine slobodno i bezbedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa koronavirusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata - kaže Stamatović.

Jezero u centru Zlatibora, kao simbol ove planinske lepotice, uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

- Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pešačke staze i plato ispred Kraljeve česme, a uskoro će zaživeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji - najavljuje Stamatović.

Najponosniji su ipak, kako ističe predsednik opštine Čajetina, na projekat zlatiborske Gold gondole koji je, kao i sve navedeno, finansiran iz budžeta opštine Čajetina.

- Početak rada gondole će, bez preterivanja, značiti novo poglavlje u srpskom turizmu. Ostalo je da se završe još neki sitni detalji i ova turistička atrakcija će biti spremna da godišnje primi stotine hiljada ljubitelja prirode. I, nećemo stati na tome. Već uveliko razmišljamo o novoj trasi gondole od Ribničkog jezera do vrha Čigota. Biće to pravo uživanje za sva čula - naglašava Stamatović.

Uživali su ovog leta mnogobrojni posetioci Zlatibora u bajkovitim krajolicima srpske planinske lepotice. Neke od manje poznatih kutaka prikazuje i epizoda "Skriveni Zlatibor" kojom se završava kampanja Turističke organizacije Zlatibor "Tvoj Zlatibor".

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da najposećenija srpska planina ima mnoštvo sadržaja da ponudi i najzahtevnijim gostima.

- Primetili smo da su ove sezone turisti počeli da otkrivaju i manje posećena mesta i da istražuju i skrivenije lokacije koje su bile poznate nama meštanima. Kroz ovu, poslednju epizodu kampanje, hteli smo da pokažemo crkve brvnare u Dobroselici i Jablanici, manastire Uvac i Dubravu, sela Semegnjevo i Ljubiš - otkriva Živanović.

Kampanja "Tvoj Zlatibor" je predstavila i dobro poznate lokalitete, poput Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Dino parka koji su ovog leta srušili rekorde posećenosti. Gledaoci su mogli videti raznovrsne adrenalinske sadržaje koji su na raspolaganju posetiocima Zlatibora, od paraglajdinga, zip lajna, vožnje kvadovima i uveriti se da se na samo nekoliko minuta od centra planinske lepotice nalazi netaknuta priroda.

- Često se u poslednje vreme mogu čuti kritike zbog urbanizacije Zlatibora i zato želimo da pokažemo turistima da već na 800 metara od Kraljevog trga mogu uživati u borovoj šumi, pored reka, na nepreglednim proplancima, udišući čist vazduh. Putem ove kampanje, želeli smo da motivišemo posetioce da i sami istraže prirodne lepote Zlatibora i po reakcijama, komentarima i pregledima na društvenim mrežama i u razgovorima, vidimo da smo u tome uspeli - zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Planine i jezera

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.