Izvor: Radio 021 | Sreda, 21.10.2020.| 10:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slučaj napuštene nedovršene zgrade u centru Novog Sada i dalje čeka rešenje

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ben_Kerckx)
Više od godinu dana od formiranja Radne grupe za rešavanje slučaja nedovršene zgrade u Pašićevoj 19, u centru grada, novosadska vlast i dalje čeka Geodetski zavod da uradi svoj deo posla, saznaje 021.rs.

U Gradskoj kući su naveli da je Radna grupa, koja se bavila rešavanjem problema u vezi sa ovim objektom u Pašićevoj ulici, dostavila gradonačelniku Milošu Vučeviću predlog na koji način može da se reši problem. Međutim, koje je to rešenje predloženo, nije poznato.

Za 021.rs naveli su da predlog ne može da se realizuje jer traju upravni postupci pred Republičkim geodetskim zavodom.

- Trenutno su u toku dva upravna postupka pred Republičkim geodetskim zavodom koji sprečavaju Grad da uradi bilo šta od onoga što je Radna grupa predložila dok se ti upravni postupci pravosnažno ne okončaju. Napominjemo i da je Grad uputio molbu Zavodu za preferentno rešavanje postupka koji se vodi pred pomenutim Zavodom, a sve u cilju rešavanja ovog višedecenijskog problema - kažu u Gradu.

Podsetimo da se na završetak zgrade u Pašićevoj 19 čeka od 1994. godine i nesuđeno sedište Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada nikada nije dovršeno zbog toga što je prvobitni izvođač stao sa radovima. Isto to je učinio i sledeći izvođač radova, a problem su bili i imovinsko-pravni odnosi koji ni do danas nisu rešeni.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.