NavMenu

Do kraja godine tenderi za jarbol na Ušću, rekonstrukciju JDP, projekte za sportski kompleks na Vračaru i Kalenić pijacu

Izvor: eKapija Sreda, 21.10.2020. 09:16
Komentari
Podeli
(Foto: Mikhail Markovskiy/shutterstock.com)
Planom javnih nabavki Sekretarijata za investicije Grada Beograda do kraja godine predviđeno je raspisivanje tendera za izradu tehničke dokumentacije, postavljanje jarbola i uređenje platoa u Parku Ušće, sanaciju i adaptaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izradu urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju sportskog kompleksa na Vračaru, kao i dokumentacije za dogradnju kompleksa Kalenić pijace.

Kako se u planu navodi, vrednost radova za postavljanje jarbola na Ušću procenjena je na 262,2 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta za stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova opredeljeno 6 miliona dinara. Za tehnički pregled radova izdvojen je još milion.


U planu je da u otvorenom postupku budu izabrani i izvođači za sanaciju i adaptaciju objekta Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a radovi su procenjeni na 76,42 miliona dinara. Za stručni nadzor nad radovima izdvojeno je 2 miliona dinara, a za tehnički pregled još 500.000. Ova rekonstrukcija najavljena je i u septembru, a opširnije o tome šta je sve predviđeno, čitajte u posebnom tekstu.

Kako je eKapija ranije pisala u narednom periodu u planu je i izgradnja novog sportskog kompleksa na Vračaru, a vrednost izrade urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije procenjena je na 30 miliona dinara. Za tehničku kontrolu opredeljeno je još 3 miliona.

Do kraja godine, trebalo bi da bude raspisan i tender za projektante Kalenić pijace, za koju je predviđeno natkrivanje i dogradnja kompleksa. Ova nabavka procenjena je na 50 miliona, a tehnička kontrola na još 4 miliona dinara.
Budući izgled Kalenić pijace (Foto: Grad Beograd)Budući izgled Kalenić pijace

- Podrazumeva izgradnju savremene nadstrešnice nad celom pijacom i obnovu svih objekata koji nisu obnovljeni u prethodnom periodu. Pripremu za proširenje Ulice Maksima Gorkog, izgradnju podzemno-nadzemne javne garaže ispod Viške ulice, tako da će ceo taj ambijent potpuno drugačije izgledati ubuduće. Biće savremen i moći ćemo da korisnicima pijace pružimo bolju uslugu, a kroz izgradnju garaže ćemo razrešiti problem parkiranja - rekao je Stojčić.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.