Izvor: eKapija | Utorak, 20.10.2020.| 17:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće projektovanje obrazovno-istraživačkog centra na Vračevgajskom jezeru u Beloj Crkvi

Vračevgajsko jezero (Foto: YouTube/screenshot)
Biro plus iz Vršca i podizvođač Technosector iz Kragujevca projektovaće objekat obrazovno-istraživačkog centra za geonauke u Beloj Crkvi, a ugovorena vrednost nabavke je 1,98 miliona dinara.

Predmet izrade urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Obrazovno-istraživačkog centra Vračev Gaj je parcela koja se nalazi na samoj obali Vračevgajskog jezera, nastalog iskopom nanosa šljunka.

Centar bi trebalo da poseduje dvokrevetne sobe za ukupno 100 osoba, trpezariju, kuhinjski i magacinski blok, salu ili amfiteatar za najmanje 100 osoba, za prezentacije i predavanja, višenamensku salu koja može da bude jedinstven prostor ili pomičnim pregradama podeljena na manje sale za radionice, dve manje sale za radionice i nastrešnice za letnje radionice.

Takođe, planira se i uređenje obala jezera, za prilaz vodi, sunčanje i kupanje, kao i posmatranje sportova na vodi.

U konceptualnom rešenju usvojen je prilaz obrazovno–istraživačkom centru sa istoka, iz pravca naselja Bela Crkva gde je povoljno formirati prepoznatljiv ulazni element, sa asocijacijom na kule sa vojvođanskih dvoraca.

Podsetimo, Vlada Srbije ovlastila je u martu 2020. godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da u ime Republike Srbije bude investitor izgradnje Obrazovno-istraživačkog centra na teritoriji opštine Bela Crkva. Javna nabavka raspisana je u avgustu 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.