NavMenu

Kreće projektovanje obrazovno-istraživačkog centra na Vračevgajskom jezeru u Beloj Crkvi

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2020. 17:43
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Biro plus iz Vršca i podizvođač Technosector iz Kragujevca projektovaće objekat obrazovno-istraživačkog centra za geonauke u Beloj Crkvi, a ugovorena vrednost nabavke je 1,98 miliona dinara.

Predmet izrade urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Obrazovno-istraživačkog centra Vračev Gaj je parcela koja se nalazi na samoj obali Vračevgajskog jezera, nastalog iskopom nanosa šljunka.

Centar bi trebalo da poseduje dvokrevetne sobe za ukupno 100 osoba, trpezariju, kuhinjski i magacinski blok, salu ili amfiteatar za najmanje 100 osoba, za prezentacije i predavanja, višenamensku salu koja može da bude jedinstven prostor ili pomičnim pregradama podeljena na manje sale za radionice, dve manje sale za radionice i nastrešnice za letnje radionice.

Takođe, planira se i uređenje obala jezera, za prilaz vodi, sunčanje i kupanje, kao i posmatranje sportova na vodi.

U konceptualnom rešenju usvojen je prilaz obrazovno–istraživačkom centru sa istoka, iz pravca naselja Bela Crkva gde je povoljno formirati prepoznatljiv ulazni element, sa asocijacijom na kule sa vojvođanskih dvoraca.

Podsetimo, Vlada Srbije ovlastila je u martu 2020. godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da u ime Republike Srbije bude investitor izgradnje Obrazovno-istraživačkog centra na teritoriji opštine Bela Crkva. Javna nabavka raspisana je u avgustu 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Planine i jezera

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.