Izvor: Dnevnik | Utorak, 20.10.2020.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Opštini Plandište uređuju saobraćajnice

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Tokom narednih nekoliko dana realizovaće se projekti u vezi sa održavanjem i obeležavanjem puteva na teritoriji opštini Plandište.

Tom prilikom, biće uklanjano rastinje na putu Miletićevo - Markovićevo u dužini od tri kolometra, kao i obeležavanje horizontalne signalizacije u celoj opštini. Kada je reč o raščišćavanju šiblja na deonici između pomenuta dva sela, poseban akcenat će se staviti i na održavanju bankina, kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju.

- Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište u okviru ovogodišnjeg programa predvideo je uređenje puteva i održavanje putnog pojasa, budući da na pojedinim delovima lokalnih saobraćajnica šiblje i rastinje predstavlja ozbiljni problem za preglednost u krivinama - kaže predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

- Ova deonica putnog pojasa između Miletićeva i Markovićeva je nakon više od 30 godina u potpunosti sanirana. Zahvaljujući ažurnosti izvođača radova, VDP Južni Banat, uspeli smo da uredimo i deo kanalske mreže u naselju Miletićevo, a u planu nam je i uređenje putnog pojasa u blizini groblja u Banatskom Sokolcu - izjavio je predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

Ovakvo održavanje puteva tokom jeseni je poprilično otežano, budući da je vegetacija, koju uklanjaju, izuzetno jaka, za šta je potrebna ozbiljnija mehanizacija, a samim tim i više novca.

- S druge strane, povoljni vremenski uslovi omogućili su izvođačima radova početak realizacije projekta obeležavanja linija. S obzirom na to da treba pokriti veliku površinu i obići sve naseljske saobraćajnice i lokalne puteve koji povezuju sela, molio bih građane da imaju strpljenja i da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uslovima puta, budući da su radovi u toku i da su ekipe na terenu. Bezbednost naših sugrađana u saobraćaju je na prvom mestu i svi se moramo odgovorno ponašati i poštovati ograničenja brzine i prilagoditi brzinu uslovima puta i realizaciji radova - dodao je Repac.

Obeležavanje horizontalne signalizacije obuhvata iscrtavanje razdelnih linija i ivica na putu, obeležavanje zone škole i vrtića, upozorenja za smanjenje btzine, kao i parking mesta oko javnih ustanova. Završetak ovih radova zavisi od same dinamike izvođača, na šta će najviše uticati vremenski uslovi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.