NavMenu

Otvoren zajednički granični prelaz Vraćenovići na putu Bileća-Nikšić

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2020. 13:56
Komentari
Podeli
(Foto: Vijeće ministara BiH)
Predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su zajednički granični prelaz Vraćenovići na putu Bileća - Nikšić, čime je pojednostavljen prelazak granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predsedavajući Tegeltija istakao je da je otvaranje ovog graničnog prelaza, u koji je investirano više od 2,5 miliona evra, jedan u nizu uspešno realizovanih projekata BiH i Crne Gore sa EU. Izrazio je uverenje da ovo nije poslednji zajednički projekat i da će u narednim godinama uslediti još veći projekti koji će biti uspešno realizovani, saopšteno je iz Veća ministara BiH.

On je najavio da će 2021. godine početi izgradnja puta od Foče do Šćepan-Polja, u okviru projekta EU, izrazivši nadu da će svi granični prijelazi biti modernizirani i otvoreni do 2024. godine.

Zajednički granični prijelaz Vraćenovići izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kojem od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između dve zemlje.


Ovaj savremeni granični prelaz površine je 9.000 kvadratnih metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.