Izvor: eKapija | Utorak, 20.10.2020.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vila Petrov dom u Vrnjačkoj Banji postaje luksuzan garni hotel za ljubitelje mira, vina i sira

Ilustracija (Foto: Lukas Gojda/shutterstock.com)
Vrnjačka Banja uskoro bi mogla da dobije luksuzan garni hotel. Prema Urbanističkom projektu koji je Opština Vrnjačka Banja stavila na javnu prezentaciju, investitor Milorad Jovanović planira rekonstrukciju i dogradnjavile Petrov dom u apart hotel.

Parcela namenjena za gradnju nalazi se na obodu ulica Mila Jelenkovića i Jovana Cvijića, na površini koja će nakon preparcelacije iznositi od 604,24 m2. U jednom delu parcele nalazi se vila Petrov dom koja je na spisku evidencije potencijaln označajnih objekata kulturnog nasleđa, ali je u lošem stanju jer dugo nije korišćena.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, hotel je projektovan za gornju srednju klasu korisnika koji očekuju ekskluzivitet, komfor i mir van gužve u centru, a pritom su i ljubitelji dobrog vina i sira.

U podrumu, prizemlju, na dva sprata i povučenom spratu objekta oni će imati na raspolaganju vinski podrum, vinoteku i restoran sa kuhinjom, ukupno 7 parking mesta, 28 ležajeva u 6 hotelskih soba, otvoreni bazen sa terasom na drugom spratu i dva veća ekskluzivna apartmana na povučenoj etaži sa komfornim dnevnim boravkom, velikim terasama sa otvorenim đakuzijem, dobrim pogledom i zelenilom.

Projektom je predviđena i mogućnost dodatnih sadržaja kao što su parno kupatilo, sauna i masaža.

Hotel će imati bakarnu limariju, enterijer od punog drveta, kamena i opeke i mobilijar izrađen od livenog gvožđa, stakla i drveta, a okruživaće ga četinari, svi iz istog zasada, iste veličine i starosti i kuglasto zelenilo u žardinjerama jasne geometrije.

Projekat je izradio Studio arhitekton I.D. doo iz Vrnjačke Banje.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.