Izvor: Beta/AFP | Ponedeljak, 19.10.2020.| 17:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi direktor British Airways-a se založio za testove putnika na koronavirus pre leta

(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Novi generalni direktor aviokompanije Britiš ervejz (British Airways) Šon Dojl (Sean Doyle) založio se danas za testove putnika na koronavirus pre leta uz ocenu da će to pomoći u prevazilaženju sanitarne krize.

- Ne verujemo da je karantin rešenje. Mislimo da je bolji način uvesti pouzdani i pristupačni test pre poletanja - rekao je Dojl na onlajn konferenciji o britanskom vazduhoplovnom sektoru.

Taj sektor se protivi se meri izolacije britanske vlade prema kojoj se od putnika koji dolaze iz nekih zemalja kao što suFrancuske i Španije traži dvonedeljni karantin.

Ta mera je navela aviokompanije da reprogramiraju svoje letove za naredne mesece dok je postojala nada o nastavku avionskog saobraćaja koji je bio mesecima paralizovan.

- Čak i da se karantin smanji na nedelju dana, ljudi neće dolaziti ovde i Velika Britanija će zaostajati - rekao je Dojl.

Na istoj konferenciji se obratio britanski ministar za saobraćaj Grent Šaps (Grant Shapps) koji je rekao da vlada radi na pronalasku rešenja kojim bi se smanjio karantin na nedelju dana i uvelo testiranje na korona virus
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.