Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.10.2020.| 16:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Globalna organizacija AIESEC spaja studente i kompanije

(Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
AIESEC, globalna organizacija vođena od strane mladih, podsticanjem multikulturalnosti, kroz svoje programe internacionalnih stručnih razmena i pružanjem liderskih iskustava u više od 115 zemalja sveta, omogućava mladima da razviju lične potencijale i liderske veštine.

Ukoliko želite da radite sa mladim ljudima koji imaju preduzetnički duh, projekat Globalni preduzetnik, kako navode, je idealan za vas.

- Projekat je globalna inicijativa koja za cilj ima da doprinese razvoju i olakša poslovanje start up-a i preduzeća koje pronalaze svoje mesto na tržištu i žele da postave još viši standard u poslovanju i odnosu prema zajednici - kažu u AIESEC-u.

Nakon pet godina uspešne realizacije ove inicijative, preko 150 inostranih studenata i 60 firmi partnera, osmišljen je projekat Accelerate Serbia, koji za cilj ima i međusobno umrežavanje partnera na projektu.

- Kroz ovaj projekat, AIESEC pruža mogućnost kompanijama da u trajanju od 6-8 nedelja rade sa 2 ili više studenta iz inostranstva na dogovorenom projektu koji direktno doprinosi radu preduzeća - navode

Najviše studenata iskusilo je svoju praksu u oblastima marketinga, IT-ja, biznis administracije, prodaje i inženjeringa. Samo neki od benefita jesu brz i lak pristup mladima, podrška razvoju mladih, kao i unapređenje radne atmosfere.

Same kompanije osim unapređenja atmosfere, imaju priliku da budu marketinški promovisani od strane AIESEC-a kroz video klipove, blogove i slike koje postavljamo od samih realizacija, ali takođe mogu da pružaju edukacije organizaciji.

- Naši praktikanti uradili su mnogo projekata, kreirali sajtove, ali i kroz razne programe unapredili procese firme sa inovacijama iz svoje zemlje i prevazišli jezičku barijeru među zaposlenima.

- Pored praksi i razmena koje pružamo, takođe, kompanije imaju priliku da direktno utiču na mlade iz Srbije kroz naše nacionalne projekte - kažu u organizaciji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.