NavMenu

"Imlek" - društveno odgovorna kompanija

Izvor: eKapija Utorak, 30.03.2010. 12:48
Komentari
Podeli

Kompanija "Imlek", pored brojnih inovacija i ulaganja na polju istraživanja, proizvodnje tehnologije, i te kako vodi računa i želi da doprinese boljem i kvalitenijem savremenom životu stanovnika Srbije. Osim tržišne vrednosti značajno se bavi pitanjima društva i poboljšanjem kolektivne svesti i mnogostuko i sistematično ulaže u društveno korisne akcije u koje se ubraja i saradnja sa humanitarnom organizacijom UNICEF.

Zanimljivo je da saradnja UNICEF-a i "Imleka" datira još od 1957. kada je UNICEF dodelio "Imleku" liniju za pasterizaciju i flaširanje 30.000 litara mleka dnevno. Početkom 2007. UNICEF-ov poster sa slikom dečaka koji pije "Imlekovo" mleko distribuiran je u 60 zemalja povodom promovisanja milenijumskih ciljeva i obeležavanja šezdesetogodišnjice UNICEF-a. To je ujedno bio i zanimljiv podstrek za nastavak nekomercijalne saradnje "Imleka" sa UNICEF-om, a podatak da više od 54% dece u školama širom Srbije biva izloženo nasilju, bio je dovoljan da se "Imlek" uključi u ovu akciju.

Pored zalaganja za škole bez nasilja, pojedinačne stipendije za đake i studente, protekle 2 godine je vršena i mesečna isporuka 5.000 paketa ( proizvoda i poklona ) za sve majke u porodilištima u Srbiji.

"Imlek" redovno donira i centar za integraciju mladih, tzv. Svratište, Banku hrane, a već godinama pomaže razne izbegličke kampove, zatim zdravstvene ustanove i druge ustanove za socijalnu brigu kao što je ustanova za decu sa specijalnim potrebama.

U oblasti sporta uz pomoć "Imleka" organizovane su razne manifestacije, kao što su Milano Junior kamp, Mini Maxi - dečja fudbalska liga, sportski dan za lečenje raka dojke, i drugo.

- Tokom 2008. godine pokrenut je i projekat realizovanja dečijih predstava zabavnog, edukativnog i humanitarnog karaketra u obdaništima širom Srbije. Uz lutke i adekvatnu glumačku ekipu "Imlek" je organizovao više od 450 besplatnih predstava za decu. Odgovorno poslovanje podrazumeva proizvodnju bezbednih, zdravih i kvalitetnih proizvoda koji se svakodnevno isporučuju potrošačima, ali i angažman na projektima humanitarnog karaktera kome pripada i projekat Mlečna užina koju je "Imlek" organizovao u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede - izjavila je Tijana Tadić, direktor ljudskih resursa kompanije "Salford" u okviru koga posluje "Imlek".

"Mlečna užina" je projekat koji je namenjen deci u osnovnim školama, a odnosi se na besplatnu porciju mlečnih proizvoda za svaki školski dan. Projekat se realizuje od početka školske godine i obuhvata niže razrede dvadeset škola sa teritorije grada Beograda, Novog Sada i Niša, sa ciljem da se u budućnosti proširi na sve škole u Srbiji.

Glavni cilj projekta je da se među decom stekne navika upotrebe mlečnih proizvoda koji imaju niz pozitivnih svojstva na zdravlje, kako bi se preventivno uticalo na zdravlje u kasnijim godinama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.