Izvor: eKapija | Subota, 17.10.2020.| 12:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Liberty Group u Brčkom otvorio pogon za proizvodnju modularnih i montažnih objekata - U planu posao za 1.000 radnika

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)
U Brčkom je u petak, 16. oktorba, otvorena Liberty Group, firma za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata.

U prvoj fazi planirano je da firma zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale biće zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smene, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić je kazao da ovaj događaj nije važan samo za Liberty Group već i za Distrikt i građane.

- U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mesto ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovde radi o proizvodnom pogonu koji će celokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem Liberty Group i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu - kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet Liberty Group bi bio do 500 mil EUR i očekuje se da ovaj plan bude završen za dve godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pokretač industrije i začetnik ideje Liberty Group je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.