NavMenu

DB Schenker proširuje električni vozni park sa 36 novih FUSO eCanter kamiona

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2020. 10:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodni pružalac logističkih usluga DB Schenker i FUSO, brend Daimler Trucks, šire svoje partnerstvo na polju e-mobilnosti. U narednim mesecima DB Schenker će u jedanaest evropskih zemalja koristiti 36 dodatnih FUSO eCanter vozila.

Vodeći evropski dobavljač u kopnenom transportu na taj način jača svoju strategiju održivosti i dalje proširuje upotrebu električnih vozila u svojim voznim parkovima. DB Schenker već koristi FUSO eCanter u Berlinu od 2018. godine. Od 2019. kompanija je počela da koristi nova vozila u Parizu, Frankfurtu i području Študgarta.

- DB Schenker je pionir za inovacije u logistici, a sada postajemo vodeći pružalac usluga "zelene logistike". Fokusirani smo na održivost, od prve do poslednje milje - rekla je Cyrille Bonjean, rukovodilac evropskog kopnenog transporta u DB Schenker. - Logistika bez emisija u gradovima već je danas moguća, kao što demonstriramo širom Evrope zajedno s FUSO-om i novim eCanterom. Ponosni smo što smo uspeli da osiguramo da se značajan deo proizvodnje eCantera ove godine odvija za nas. Šta to znači za naše kupce: oni i dalje dobijaju istu uslugu, ali sa nula emisija štetnih gasova.

- Veoma smo srećni što smo podigli naše partnerstvo s DB Schenker na viši nivo sa dodatnih 36 lokalnih FUSO eCanter kamiona bez zagađenja. Zajedno činimo dalje korake u elektrifikaciji urbane logistike, doprinoseći smanjenju buke i zagađenja vazduha u većim gradovima u jedanaest evropskih zemalja. Ova najava predstavlja najveći ugovor u voznom parku eCanter-a do sada i želeo bih da zahvalim DB Schenkeru na kontinuiranom poverenju u FUSO u našoj zajedničkoj misiji prema transportu koji je neutralan - naglašava Hartmut Schick, predsednik i izvršni direktor Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) i šef Daimler Trucks Asia (DTA).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.