NavMenu

Plodno zemljište i savremena infrastruktura na vratima EU - Gradiška u projektu Skeniranje opština i gradova RS

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.10.2020. 16:48
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Projekat skeniranja opština i gradova u RS, koji poslovni portal eKapija realizuje u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, nastavljamo predstavljanjem privrednih i razvojnih potencijala Gradiške.

Nakon Trebinja, Sokoca i Gradiška je dobila digitalnu, privrednu ličnu kartu u kojoj su sadržani i predstavljeni infrastrukturni projekti, ali i poljoprivredni, turistički, kulturni, sportski i drugi kapaciteti.

Kroz serije razgovora imate priliku da upoznate najznačajnije razvojne planove koje će Gradiška da realizuje u narednom periodu. Na jednom mestu otkrićete i sve njene investicione prilike.

Prezentovani su najznačajniji gradski projekti kao što je izgradnja pristaništa na Savi i gradske obulaznice, planirana energetska efiksanost celokupnog vodovodnog sistema, te razvoj postojeće poslovne zone, ali i planovi za novu slobodnu zonu Liman.

Čitaćete o arheološkim nalazištima, planovima za njihovu revitalizaciju, kao i o unapređenju turističke ponude, u okviru koje će Gradiška uskoro da dobije prodavnicu autohtonih proizvoda.

Gradiška sa svojim povoljnim geostrateškim položajem i blizinom najprometnijem graničnom prelazu u BiH proteklih godina privlači sve veću pažnju stranih i domaćih investitora, posebno onih koji su usmereni na uvoz i izvoz, što je posledica i sve kvalitetnijeg rada lokalne samouprave.

Šta sve ovaj grad može da ponudi i kakvu poslovnu klimu razvija pogledajte na linku OVDJE.

Nakon Gradiške, nastavljamo predano rad na projektu Skeniranja opština i gradova RS, a dok čekamo naredno izdanje tematskog biltena podsetimo se i priča o Trebinju i Sokocu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.