Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.10.2020.| 13:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Film o prvih 35 godina Zvezdara teatra (VIDEO)

(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
U protekloj jubilarnoj sezoni, Zvezdara teatar je obeležio 35 godina postojanja. Tim povodom, je pripremljena dokumentarna emisija sa direktorom pozorišta, Dušanom Kovačevićem.

Emisija u trajanju od 20 minuta je dostupna na jutjub kanalu Zvezdara teatra a zaokružuje priču o njegovom nastanku, izazovima sa kojima se teatar susretao kroz više od tri decenije rada, kao i tome gde je Zvezdara danas i gde će biti u budućnosti.

Zvezdara teatar je otvoren 8. oktobra 1984. godine sa predstavom Mrešćenje šarana Aleksandra Popovića u režiji Dejana Mijača.

Nova scena Zvezdara teatra otvorena je 2001. godine, a prva predstava izvedena na njoj je bila Doktor Šuster, Dušana Kovačevića.

Zvezdara je imala i svoju letnju secenu, otvorenu prvi put 1. jula 1985. kada je izveden komad Nečastivi na Filozofskom fakultetu.

Letnja scena je nastala zalaganjem blagajnica, organizatora programa, pisaca, glumaca, koji su dali sve od sebe i sami uredili baštu ispred pozorišta za potrebe scene.

Tokom 35 godina u Zvezdara teatru je odigrano blizu 8.000 predstava, na gostovanjima je izvedeno skoro 1.500 predstava, a na sceni teatra kao i na gostovanjima Zvezdara je ugostila više od 1,7 miliona posetilaca.

- Osvojili smo mnogo nagrada, gostovali na brojnim scenama u zemlji i inostranstvu. I dalje stvaramo predstave i putujemo ... - poručuju iz Zvezdara teatra.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.