NavMenu

Priznanje košarkašima Partizana - dodeljene nagrade za gradove, opštine i projekte budućnosti

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.03.2010. 14:21
Komentari
Podeli

Nagradu za sportski projekat budućnosti u okviru projekta "Opštine, gradovi i projekti
budućnosti" dobio je danas (29. mart 2010. godine) košarkaški klub "Partizan".

Nagradu koju dodeljuje Klub privrednika novinara Srbije, Agrobanka i Centar za mala i srednja preduzeća primio je predsednik KK "Partizan" Predrag Danilović, koji je kazao da priznanja daju smisao njihovom velikom naporu i trudu.

Nagrade za projekte budućnosti dobili su za Avalski toranj, preduzeće "Ratko Mitrović" Dedinje i novinar Miloš Milatović. Cilj projekta je, kako je rečeno, da se vrati simbol grada Beograda.

U kategoriji projekti budućnosti nagrade su dobili i Fond za mlade talente, a prema rečima ministarke sporta i omladine Snežane Marković Samardžić njihov cilj je da se mladi ohrabre da ostanu u Srbiji i u opštinama u kojima žive, a ne da svi dolaze u Beograd.

U toj kategoriji je nagradu dobio i Fond za mlade poljoprivrednike "Borka Vučić".

U kategoriji grad buduchnosti nagrade su dobili grad Šabac kao privredni grad budućnosti, Čajetina za razvoj sela, Jagodina za turističke projekte budućnosti i Pećinci za investicionu klimu i efikasnu administraciju.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma je kazao da je taj grad prošle godine posetilo 400.000 ljudi, da su turističke atrakcije zoološki vrt, muzej voštanih figura i akva park.

On je kazao da ove godine očekuju milion posetilaca i pozvao investitore da grade hotele, koji nedostaju tom gradu.

Za opštine budućnosti izabrane su Surčin, Novi Bečej i Štrpce.

U kategoriji projekata budućnosti dodeljeno je sedam nagrada,a za najplemenitiji projekat godine je izabrana akcija "Večernjih novosti" i Mašinskog fakulteta u Kragujevcu za projekte energetske efikasnosti.

Predsednik žirija Milutin Milovanović je kazao da se na ovaj način promovišu najperspektivnije opštine i gradovi sa stanovišta potencijala i razvojnih programa, kao i najuspešnijih razvojnih, turističkih, poslovnih, kulturnih, sportskih projekata.

Moto manifestacije bio je "Pokažimo svima šta Srbija ima".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.