Izvor: Tanjug | Četvrtak, 15.10.2020.| 12:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ryanair reže kapacitete sa lanjskih 60% na 40% ove zime

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair je danas dodatno smanjio kapacitete u redu letenja za zimsku sezonu, novembar-mart, sa 60% na 40% prošlogodišnjih.

Zbog povećanja ograničenja letova koje su uvele vlade EU, avio-putovanja ka i iz većeg dela Centralne Evrope, Velike Britanije, Irske, Austrije, Belgije i Portugalije su znatno smanjena, što je dovelo do blagog pada rezervisanja karata unapred u oktobru, ali znatnog za novembar i decembar, navodi se u saopštenju Rajanera dostavjenom Tanjugu.

Kompanija dodaje da planira da održi do 65% svoje zimske mreže ruta, ali uz smanjene frekvencije letova.

Pored zatvaranja baza u Korku, Šanonu i Tuluzu, Ryanair je najavio i znatno smanjenje avio-baza u Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji i Beču.

Sa ovim znatno smanjenim zimskim kapacitetom i faktorom popunjenosti sedišta od oko 70%, Ryanair sada očekuje da će ukupan broj prevezenih putnika u celoj godini pasti na približno 38 miliona, ali ne isključuje mogućnost da dodatno smanji ovu procenu ukoliko vlade EU nastave sa ograničavanjem avio-putovanja i uvođenjem dodatnih mera zaključavanja ove zime.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.