Izvor: Zrenjaninski | Četvrtak, 15.10.2020.| 12:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nedostatak novca i radnika sprečava detaljno uređenje centralnog jezera u Zrenjaninu

Zrenjanin (Foto: Aktron / Wikimedia Commons)
Planovi za ozbiljnu rekonstrukciju centralnog jezera u Zrenjaninu postoje još od 2018. godine, od kada je Ustanova Rezervati prirode od JVP Vode Vojvodine preuzela ingerencije nad gradskim jezerima.

Problemi sa dokumentacijom obeležili su prošlu godinu, a ovu će obeležiti pandemija koronavirusa. Tek, od ozbiljnijih radova, po svemu sudeći, ni do kraja godine neće biti ništa.

U međuvremenu, jezero kod zgrade zrenjaninskog suda polako osvaja i trska, a gde je ona, tu je i mini deponija u vodi koju stvaraju neodgovorni pojedinci.

- Nedostatak novca, ali i radnika, učinili su svoje. Ove godine nismo uspeli ni da repariramo vodoskok, odnosno plutajuću fontanu u jezeru, koja nema samo estetsku, nego i funkciju prečišćavanja vode. Početkom godine, kada je postavljana talpa za plivanje za časni krst, prekinuto je snabdevanje pontona strujom. Kako ponton nije ozbiljno repariran od kada je postavljen, za sređivanje je bilo potrebno više novca. Njega nije bilo, a sada nam nedostaju i radnici - objašnjava za portal zrenjaninski.com direktor Rezervata prirode Dejan Jovanov.

Jovanov dodaje da se obale centralnog jezera kose koliko je to moguće u ovakvim uslovima. Napominje da je košenje trske nebezbedno za radnike Čistoće i zelenila.

- Naš radnik jednom do dva puta nedeljno pokupi smeće, ali očigledno ni to nije dovoljno - zaključuje Jovanov.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.