NavMenu

U Severnoj Makedoniji otvorena fabrika za proizvodnju medicinskog kanabisa

Izvor: Tanjug/Beta Četvrtak, 15.10.2020. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)Ilustracija
U Severnoj Makedoniji je otvorena fabrika sa najvećim kapacitetom za odgajanje medicinskog kanabisa u Evropi, prenose makedonski mediji.

Reč je o prvoj makedonskoj kompaniji licenciranoj za odgajanje kanabisa u medicinske svrhe koja je danas otvorila prvi proizvodni kapacitet u kome je investirano preko 16 mil EUR.

Površina fabrike je 17.800 m2, u skopskoj industrijskoj zoni Kjojlija, a kako je rekao njen izvršni direktor Zlatko Keckoski.

Pogon za proizvodnju raspolaže sa najsavremenom opremom za hemijsku, fizičku i mikrobiološku laboratoriju u kojoj je investirano preko milion evra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.