Izvor: eKapija | Sreda, 14.10.2020.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proizvođač Economic parfema širi proizvodne kapacitete - U planu nova fabrika u Paraćinu (FOTO)

(Foto: Domus/Urbanistički projekat, screenshot)
Paraćinska kompanija TPK, čuveni domaći proizvođač parfema poznata po brendu Economic, planira proširenje proizvodnih kapaciteta.

Opština Paraćin oglasila je prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju industrijske zgrade za proizvodnju parfema u tom gradu, u Ulici Carice Milice.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, objekat je projektovao projektni biro Domus iz Paraćina na zahtev investitora, TPK doo, radi proširenja kapaciteta proizvodnje i nedovoljne površine postojećeg proizvodnog objekta koji se nalazi na susednoj paceli.

Nova industrijska zgrada za proizvodnju parfema imaće prizemlje i jedan sprat, a biće izgrađena na parceli površine 1 ha, 2 ara i 68 m2, koja se nalazi u istočnom delu Paraćina.

Prema projektu, novi objekat imaće administrativni i proizvodni deo. u proizvodnom delu planiran je prostor za proizvodnju parfema, laboratorija, magacini sirovina, alkohola, parfemskih kompozicija, gotove robe i kartonske mabalaže, kao i otpada, a tu će se nalaziti i zbirni magacin i prostorija za kompresor.
(Foto: Domus/Urbanistički projekat, screenshot)
Objekat je projektovan tako da se sadržaji mogu funkcionalno povezati sa susednom parcelom, odnosno već postojećim objektom istog vlasnika.

Fabrika će imati i hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, signalne, termotehničke, tehnološke i protivpožarne instalacije.

Prema planu, objekat će biti izgrađen u jednoj fazi.

Javni uvid u projekat traje do 21. oktobra.

Kompanija TPK počela je proizvodnju brenda Economic, koji karakteriše pristupačna cena, pre 15 godina. Kako je navedeno na sajtu kompanije, parfemi se plasiraju na tržišta ex Yu republika i Balkana putem veleprodajne mreže.

B. P.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.