Izvor: eKapija | Sreda, 14.10.2020.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konačno nastavak gradnje Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija u Kragujevcu - Raspisan tender za izvođače

Ilustracija (Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)
Gradnja Centara izvrsnosti u Kragujevcu sa bankom matičnih ćelija koja je počela u decembru 2015. godine, pa prekinuta, trebalo bi konačno da bude nastavljena od januara 2021. godine. Naime, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru raspisala je javnu nabavku za nastavak i završetak radova na izgradnji objekta.

Objekat Centri izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu je višenamenski objekat sastavljen od tri bloka-lamele koje su međusobno povezane i zajedno predstavljaju jednu funkcionalnu celinu, ukupne površine 11.491,21 m2.

Predmet nabavke je nastavak izvođenja i završetak građevinskih, građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na višenamenskom objektu i njegovo dovođenje u funkcionalno stanje.

Predviđeni su građevinsko-zanatski radovi (uključujući i AG radove na trafo-stanici), spoljno uređenje sa ozelenjavanjem, radovi na izvođenju saobraćajnica i saobraćajne signalizacije, nabavka, isporuka i montaža pet liftova, hidrotehničke i elektroenergetske instalacije, kao i elektro radovi.

Početak radova se očekuje u januaru 2021. godine.

Rok za dostavljanje ponuda je 23. novembar 2020, a više detalja o tenderu pogledajte OVDE.

Podsetimo, Ugovor o izgradnji i opremanju Centra izvrsnosti Univerziteta potpisan je u Kragujevcu 2013. godine, između Republike Srbije, Ministarstva prosvete i nauke, Grada Kragujevca, Univerziteta u Kragujevcu i JUP Istraživanje i razvoj (sada Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru), a preduzeće Mašinoprojekt kopring izradilo je 2014. idejno rešenje i glavni projekat.

Gradnja je počela krajem 2015. godine. Centar izvrsnosti s bankom matičnih ćelija je naučna ustanova od nacionalnog značaja, koja, prema ugovoru iz 2013. treba da funkcioniše u sastavu Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

Kamen temeljac položen je u januaru 2016. godine, a prvobitni rok za završetak radova bio je april 2017. godine. Međutim izgadnja je prekinuta zbog raskida ugovora sa izvođačem. Konstrukcija je završena, kao i deo građevinsko-zanatskih radova i radova na uređenju terena. Procenat izvršenosti radova iznosi 32%. Nastavak radova najavljivan je i 2018. godine.

Vrednost investicije je 14 mil EUR. Novac je obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke.

I. M.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.