NavMenu

Sedam miliona dinara za razvoj seoskog turizma u Kraljevu

Izvor: Infokvpress.rs Sreda, 14.10.2020. 08:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)Ilustracija
Članovi Gradskog veća usvojili su odluku za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih za razvoj seoskog turizma na teritoriji Kraljeva. Na osnovu ove odluke domaćinstvima registrovanim za obavljanje turističke delatnosti iz gradskog budžeta ukupno će biti dodeljeno sedam miliona dinara.

– Pokazalo se da je ovo više nego dobra podsticajna mera koju grad primenjuje već pet godina i koja je lane pokazala dobre rezultate. Očekujem da će se na ovaj način poboljšati ponuda kao i da će seoska domaćinstva koja se bave turizmom povećati kvalitet svojih usluga – kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da će konkurs biti otvoren već od 15. oktobra.

Prošle godine ova podsticajna sredstva, u pojedinačnom iznosu od 130.000 do 680.000 dinara u zavisnosti od projekta, dobilo je ukupno 16 domaćinstava kraljevačkog kraja koja se bave turističkom delatnošću.


Prema izveštaju Komisije za kontrolu utroška ovih sredstava, 15 korisnika je realizovalo i opravdalo investiciju, dok jedan preostali korisnik to može učiniti u roku definisanim potpisanim ugovorom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.