Izvor: KCN Šid | Utorak, 13.10.2020.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osam investitora konkurisalo za kupovinu zemljišta u šidskoj opštini - Cilj je veliki broj malih investitora

Ilustracija (Foto: Wikipedia / Ant83 )
Osam investitora je konkurisalo za kupovinu zemljišta u šidskoj opštini, rekao je Zoran Semenović, predsednik Opštine Šid.

- Ne samo u industrijskoj zoni u Adaševcima, nego i u radnoj zoni u Višnjićevu i u Erdeviku. Svi privrednici koji su konkurisali različith su struka i oblasti interesovanja. Zbirno je to blizu 200 radnih mesta, a cilj je da imamo što više manjih investitora, koji će se lagano transformisati u svojim proizvodnjama. Važno je da idemo od prerade poljoprivrednih proizvoda, proizvodnje stočne hrane, proizvodnje profila od gvožđa, plastike do grafičara, uslužnih delatnosti, automehaničara, vulkanizera - dodao je Semenović

Istakao je da će se sa svakim pojedinačno razgovarati, kako bi se proverilo koliko su realni, kakvo je njihovo poslovanje, kao i koliko dugo posluju, da li imaju povezana preduzeća koja se već bave ovim delatnostima.

Kao posebnu prednost Šida naveo je izuzetno dobru putnu infrastrukturu, povezanost sa ostatkom Srbije, kao i sa Hrvatskom i Republikom Srpskom.

- Tome će doprineti i izgradnja koridora Kuzmin-Rača-Biljeljina-Tuzla-Sarajevo, kao i put ka Novom Sadu, Subotici, severu Bačke i Banata preko Fruškogorskog koridora. To daje Šidu perspektivu, da iako nismo u samom čvorišti, bićemo strateško mesto odakle će investitori moći da plasiraju svoju robu brzo i lagano - zaključio je Semenović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.