NavMenu

Uređuje se Crkveno brdo u Vrnjačkoj Banji, traže se izvođači - U planu gradnja gondole do Goča i oživljavanje tunela iz Drugog svetskog rata

Izvor: eKapija Utorak, 13.10.2020. 14:02
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/DMZ001)
Turistička organizacija Vrnjačke Banje raspisala je javnu nabavku za poslednju, treću fazu uređenja Crkvenog brda. U ovoj fazi planirana je gradnja vidikovca i paviljona, kao i još nekoliko stotina metara staza sa pratećim mobilijarom, kaže za eKapiju direktor TO Vrnjačka Banja Ivan Trifunović.

Vrednost nabavke je 10 miliona dinara bruto.

- Od toga je učešće države 7 miliona, a lokalne samouprave 3 miliona dinara - navodi Trifunović.

Realizacija projekta "Ozonske staze na Crkvenom brdu" uključuje arhitektonsko građevinske radove, kao i radove na elektroinstalacijama, u cilju izrade pešačkih staza, potpornih zidova i urbanog mobilijara. Rok za podnošenje ponuda je 19. oktobar 2020. godine, a više detalja o ovom tenderu pogldajte OVDE.

Međutim, kako ističe Trifunović, ovde neće biti kraj investicijama u turističku ponudu najposećenije domaće banje. U planu je uređenje tunela ispod Crkvenog brda, izgrađenih kao skloništa nemačkog Glavnog štaba za vreme Drugog svetskog rata, koji bi trebalo da postanu turistička atrakcija, kao i gradnja gondole do planine Goč.

- Ova godina nam dozvolila da više vremena opredelimo za projekte i infrastrukturu. U saradnji sa tri fakulteta urađeno je idejno rešenje i nadamo se da ćemo do kraja godine imati gotov projekat tunela da bismo naredne godine mogli da konkurišemo za turističku valorizaciju, odnosno izgradnju - rekao je Trifunović.

On je istakao da je u okviru investicionog ciklusa Srbija 2025. dobijen projekat za gradnju gondole do Goča, a detaljnije o tome pogledajte u posebnom tekstu.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.