Izvor: Tanjug | Utorak, 13.10.2020.| 13:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Johnson&Johnson povećao profit u trećem kvartalu

Ilustracija (Foto: Pavel Kubarkov/shutterstock.com)
Američka kompanija Johnson&Johnson (DŽonson&DŽonson, J&J) po drugi put je podigla prognozu dobiti za 2020. godinu, jer je velika tražnja za njenim lekovima za kancer i Kronovu bolest u velikoj meri neutralisala uticaj pandemije Kovid-19 na njeno poslovanje.

Snažne pokazatelje poslovanja u trećem kvartalu J&J je objavio dan nakon što je saopštilo da je privremeno obustavio klinička ispitivanja na ljudima za vakcinu protiv Kovida-19 zbog neobjašnjivog oboljevanja među učesnicima istraživanja, odloživši tako jednu od najvažnijih aktivnosti na suzbijanju globalne pandemije, prenosi Rojters.

Kompanija je u trećem kvartalu zabeležila rast prodaje na 21,08 mlrd USD u odnosu na 20,73 mlrd USD u prethodnom tromesečju, čemu je doprinelo povećanje prodaje lekova protiv raka Darzalek i Imbruvica, kao i leka Stelara za Kronovu bolest.

Ova multinacionalka sada očekuje prilagođenju dobit u 2020. godinu od 7,95 do 8,05 USD po akciji, u odnosu na prethodni raspon od 7,75 do 7,95 USD po akciji.

Dobit kompanije se u trećem kvartalu više nego udvostručila na 3,55 mlrd USD u odnosu na godinu dana ranije.

Na prilagođenoj osnovi, J&J je zaradio 2,20 USD po akciji u navedenom tromesečju, nadmašivši procene analitičara koji su predviđali 1,98 dolara po akciji, prema IBES podacima finansijske agencije Refinitiv.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.