Izvor: Novosti | Petak, 26.03.2010.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dolazi nam "PayPal" - nema prepreka da dođe najveći sistem za plaćanje Internetom

(Foto: b)

"PayPal", najpoznatiji svetski sistem za plaćanje putem Interneta, ove godine dolazi u Srbiju. Američka kompanija "eBay" (koja je vlasnik "PayPal") prošle godine je bila u pregovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je bila veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

- Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da naša zakonska regulativa njima neće omogućiti da posluju kao što rade u drugim zemljama - kaže ministarka Jasna Matić za "Novosti". Mi smo u komunikaciji sa NBS rešili taj problem.

Sigurnost za onlajn plaćanje je najveći problem koji muči većinu firmi u svetu povodom elektronske trgovine, ali se i u našoj zemlji polako rešava. Matićeva kaže da odeljenje MUP koje se bavi tehnološkim kriminalom polako pravi pomake i da se svakodnevno identifikuju različiti slučajevi.

Paprena carina

Internet trgovina svuda u svetu, osim u Srbiji, doživljava procvat u vreme ekonomske krize, jer kupcima štedi dosta novca. U Srbiji se plaća carina na robu ukupne vrednosti 20 EUR (sa poštanskim troškovima) što ovakvu trgovinu čini besmislenom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.