Izvor: eKapija | Nedelja, 11.10.2020.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija i dogradnja Doma za decu Kolevka u Subotici - Završetak radova do kraja decembra 2021. godine

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)
U cilju unapređenja funkcionalnosti objekta i poboljšanja uslova za život korisnika i rad zaposlenih, predviđena je kompletna rekonstrukcija Doma za decu ometenu u razvoju Kolevka u Subotici, koja obuhvata sanaciju postojećeg i izgradnju novih objekata.

- Kolevka će, posle završetka ovog projekta, biti jedna od najreprezentativnijih ustanova u našoj zemlji po uslovima koje pruža svojim korisnicima iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite - izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, a navodi se na gradskom sajtu.

On je dodao da je sredstva za realizaciju ove investicije vredne oko 800 miliona dinara, sa PDV-om, koja bi trebalo da se okonča do kraja decembra 2021. godine, obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Bakić je naveo da se trenutno izvode radovi na novom objektu, površine oko 800 kvadratnih metara, koji se sastoji od 10 soba i pomoćnih prostorija za smeštaj 40 korisnika, i da bi taj objekat trebalo da bude završen do 15. decembra 2020. godine.

- U toku su i radovi na izgradnji fiskulturne sale i bazena – potpuno prilagođenih deci sa smetnjama u razvoju – ukupne površine oko 700 kvadratnih metara koji će omogućiti zdravstveno-terapeutske i sportsko-rekreativne sadržaje. Završetak radova na ta dva objekta predviđen je do februara 2021. godine. Sanacija starog objekta Kolevke – kako bi se prilagodio strukturi korisnika koji su u njemu smešteni – površine 2.700 kvadratnih metara, planirana je od početka februara naredne godine i trebalo bi da se okonča do kraja decembra 2021. godine - naglasio je Bakić.

U rekonstrukciju i sanaciju Doma za decu Kolevka, u kome su, trenutno, u stacionarnom delu smeštena 162 korisnika, a 65 korisnika u dnevnim boravcima, krenulo se početkom juna.

Dom je nastao 1903. godine, pod nazivom Sirotište za decu bez roditeljskog staranja, a 1920. je dobio današnje ime.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.