Izvor: eKapija | Subota, 10.10.2020.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Planovi za subotički aerodrom - Panoramsko letenje za razvoj turizma, ali i uvođenje direktnih linija za privrednike

(Foto: YouTube/screenshot/ Radio-televizija Vojvodine)
Obeležavanje 110. godišnjice od prvog aeromitinga u Subotici na kojem je Subotičanin Ivan Sarić izveo prvi javni let avionom koji je sam konstruisao, ukazalo je da subotički Aero-klub ima ogroman razvojni potencijal, uključujući aerodrom čiji dalji razvoj može da bude osnov za razvoj turizma u Subotici.

Kako se navodi na gradskom sajtu, upravo obeležavanje godišnjice ukazuje na težnju ka danjem razvoju koja se između ostalog ogleda i u pružanju mogućnosti za upotrebu aerodroma u medicinske svrhe, panoramsko letenje iznad Subotice i Palića kao i tandem skoka padobranom.

Nakon saznanja o planovima i postignutim rezultatita u razvoju Aerokluba predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor je istakao značaj aerodroma za grad Suboticu s obzirom da bi njegov dalji razvoj predstavljao osnov za razvoj turizma u Subotici uz mogućnost lakšeg i bržeg putovanja.

Kroz razgovor je konstatovano da bi se uz saradnju i dalje zalaganje za razvoj kluba aerodrom mogao podići na viši nivo i služiti kako turizmu tako i domaćim i stranim privrednicima s obzirom da aerodrom pruža uslove za ekspeditivno putovanje vazduhoplovima direktnom linijom prema inostranstvu.

Predsednik Skupštine grada Subotice je istakao da Aeroklub ima sve predispozicije da ostvarujući planove i završavajući projekte kao što su otvaranje servisa za avione generalne avijacije i dobijanje dozvole za opremanje aerodroma sa opremom za noćno letenje nakon čega bi aeorodrom u Subotici po potrebi bio operativan 24 časa u danu, postane najveći vazduhoplovni centar u Republici Srbiji u svim vazduhoplovnim sportovima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.