Izvor: Naše mesto | Četvrtak, 08.10.2020.| 19:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kula dobija muzej sa savremenom bibliotekom i čitaonicom u rekonstruisanoj zgradi MUP-a - Uskoro javni poziv za nabavku eksponata

Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)
U Opštini Kula danas je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave, Gradskog muzeja Sombor, Kulturnog centra Kula i Narodne biblioteke Kula kako bi se definisali naredni koraci ka krajnjem cilju, odnosno osnivanju Muzejske zbirke u Kuli.

- Predviđeno je da zgrada Muzejske zbirke bude na lokaciji sadašnje zgrade MUP-a i da u njenom sastavu bude savremena biblioteka sa čitaonicom, a nakon rekonstrukcije će to biti jedna od najlepših zgrada koja će biti za ponos svim građanima opštine Kula - rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Na sastanku je rečeno da se priprema dokumentacija za sednicu Skupštine opštine Kula, kao i da će biti raspisan javni poziv, koji će biti oglašen putem sredstava javnog informisanja, kako bi građani mogli da se jave ukoliko imaju značajne eksponate, a žele da ih ustupe na izlaganje.

Takođe je rečeno da je planirana izložba u saradnji sa Gradskim muzejom Sombor, koja bi služila kao bi promocija nove Ustanove, a ujedno i prilika da se građani upoznaju sa kulturnim nasleđem opštine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.