Izvor: Tanjug | Sreda, 07.10.2020.| 17:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zvanični predlog o izdavanju bankarskih garancija za turističke agencije stigao u ministarstvo

Ilustracija (Foto: hafakot/shutterstock.com)
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dobilo je zvanični predlog Udruženja banaka Srbije, koji uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja, u cilju nalaženja rešenja za obnovu licenci turističkim agencijama, izjavio je Tanjugu ministar Rasim Ljajić.

Ljajić je naglasio da ostaje još da se reši ko bi bio tzv. "titular" garancije, odnosno ko bi ih aktivirao u slučaju nesolventnosti agencija.

- O tome razgovaramo sa Privrednom komorom Srbije i udruženjima turističkih agencija, kao mogućim korisnicima garancija - rekao je ministar turizma.

Ljajić je najavio i da će predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u petak održati sastanak sa pojedinim osiguravajućim kućama, koje su izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama.

- Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika. Svakako da sam danas veći optimista nego pre nekoliko dana, u pogledu izlaska iz ove pat pozicije - zaključio je Rasim Ljajić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.