Izvor: patak.co.rs | Sreda, 07.10.2020.| 16:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Čvarkijada u Valjevu će biti održana 10. i 11. oktobra bez obzira na zabranu, najavljuju organizatori

Ilustracija (Foto: Dragana Obradović)
Bez obzira na odluku o zabrani održavanja manifestacija u Valjevu, idejni tvorac Festivala duvan čvaraka Slaven Batočanin rešen je u nameri da se Čvarkijada održi i ove godine, kako sam kaže, "po cenu zatvora".

Batočanin kaže da je Grad odustao od organacije ove manifestacije, koja se svake godine održava u oktobru, a negativno mišljenje stiglo je i od Zavoda za javno zdravlje. Međutim i pored svega, njegova namera je da se jubilarna 15. po redu Čvarkijada održi, ali u manjem obimu, bez prodajne izložbe i koncerata, kako je to bilo ranijih godina.

- Očekujemo učešće oko 20 mesera. Na mestima gde će biti postavljene oranije biće poštovane sve propisane mere koje se tiču distance, svi će nositi maske, a građani će moći da kupe čvarke od mesara koji budu učestvovali na festivalu. Od održavanja ’Čvarkijade’ neću odustati po cenu da me uhapse, jer ne vidim zašto bi neko branio održavanje ove manifestacije na otvorenom prostoru, kada smo svedoci da su kafići puni, da su se održavali vašari, da se organizuju svadbe, da ne pominjem skup u crkvi, gde skoro niko nije nosio maske - rekao je za portal Patak online Slaven Batočanin.

Kako je najavio, ovogodišnja Čvarkijada biće održana narednog vikenda, 10. i 11. oktobra pored reke Kolubare u centru Valjeva. Inače, od 2018. godine Čvarkijada je uvrštena u stalne manifestacije od značaja za Grad.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.