NavMenu

Mali Zlatibor na Sokocu - Koje sve sadržaje će imati etnoselo Vidrići (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 07.10.2020. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Milan Stanojević)
Pored magistralnog puta Sokolac–Han Pijesak, u mjestu Vidrići, prije dvije godine započela je izgradnja etnosela po uzoru na turistički kompleks na Zlatiboru, čiji je investitor Milan Stanojević, vlasnik preduzeća Putevi Zvornik.

Prema njegovim riječima, ideja o izgradnji "mini Zlatibora" nastala je prije oko desetak godina.

- Ideja je nastala imajući u vidu trend rasta turizma i sve veću posjećenost ovih prostora kako turista sa azijskog kontinenta, tako i evropskih turista (Kina, Turska, Rusija...). Sama ideja obuhvata izgradnju motela sa dobrim restoranom sa lokalnim specijalitetima, prije svega sa daleko poznatom romanijskom jagnjetinom. Pored motela planirana je izgradnja pet bungalova – pojašnjava Stanojević.

Na donjem dijelu zemljišta koji obuhvata 20 duluma predviđena je izgradnja mini zoo vrta, dok je u toku izgradnja staje za sve vrste domaćih zivotinja.

Izgrađen je teren za male sportove kao što su fudbal, tenis, odbojka, kao i igraonica za djecu uzrasta do deset godina.

- Do sada su izgrađena tri poslovna prostora kafić, suvenirnica i poljoprivredna apoteka, a za ove investicije izdvojeno je 300.000 KM, uključujući i vikendicu koja će se po realizaciji cjelokupnog projekta takođe izdavati na korištenje – navodi Stanojević.

On ističe da je pandemija kao i u cjelom svjetu dosta smanjila posjećenost, ali da to vrijeme koriste za širenje svojih kapaciteta.

Fotogalerija
Etno selo Vidrići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.