NavMenu

Airbus planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih

Izvor: Tanjug Utorak, 06.10.2020. 08:11
Komentari
Podeli
(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)
Potpredstavnik kompanije Airbus Mihael Šelhorn izjavio je da evropski proivođač aviona planira da otpusti najmanje 15.000 zaposlenih.

On kaže da su se izgledi za sektor avionske industrije ponovno pogoršali zbog širenja zaraze koronavirusa i obnovljenih ograničenja putovanja u mnogim zemljama.

- Stanje na početku jeseni gore je nego što je kompanija letos procenjivala - kazao je Šelhorn za nemački poslovni dnevnik Handelsblat.

Nemački list piše da su pojedine Erbasove fabrike bile nedovoljno iskorišćene i pre pandemije, kao i da sindikati strahuju da bi uprava mogla da zatvori čitave pogone.

Šelhorn je isključio tu mogućnost, barem u Nemačkoj, prenela je Hina.

- Konkretno smatram da trenutno nijedno nemacko postrojenje nije u opasnosti - rekao je.

Izvršni direktor Airbusa Gijom Fori izjavio je u septembru da će nastojati da izbegne otkaze u smanjenju troškova, ali da ne može da jamči da će mu to poći za rukom.

U pismu zaposlenima Fori je u septembru upozorio da će Airbus možda biti prisiljen na otkaze, jer je tempo oporavka aviosaobraćaja izneverio očekivanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.