Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.10.2020.| 13:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Women's innovation day - Online konferencija o ženskom inovativnom preduzetništvu 29. oktobra

Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Konferencija o ženskom inovativnom preduzetništvu Women’s Innovation day, zbog aktuelne zdravstvene situacije, održaće se online, 29. oktobra ove godine i okupiće preduzetnice, predstavnice udruženja i preduzetničkih asocijacija, nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje zainteresovane da pokrenu sopstveni posao, IT i marketing eksperte i sve ostale koji su motivisani za inovativne koncepte i strategije poslovanja.

Učesnici ovogodišnje konferencije će na panel diskusijama i prezentacijama govoriti o inovativnim rešenjima u poslovanju, posebno u vreme krize izazvane pandemijom virusa Covid–19, kao i o novim idejama za uspešno poslovanje, primeni novih tehnologija i kanala komunikacije i savremenom marketingu.

Posebna pažnja biće posvećena inovacijama u turističkoj industriji, koja je jedna od pandemijom najviše pogođenih oblasti svetske i srpske privrede.

Ciljevi ovogodišnje online konferencije Women’s Innovation day su promocija i popularizacija inovacija i posebno ženskog inovativnog preduzetništva, podizanje svesti privrednih subjekata u Srbiji, posebno onih čiji su vlasnici žene, da prepoznaju i prihvate inovacije kao osnov savremenog poslovanja, ekonomsko osnaživanje i podsticanje žena da se bave preduzetništvom ili da unaprede svoj biznis kroz inovativan koncept i prihvatanje novih ideja i doprinos sveukupnom razvoju srpske privrede i lokalnih zajednica.

Projekat Women’s Innovation day deo je opštih stremljenja ka unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u Srbiji, kroz umrežavanje postojećih privrednih subjekata koje su osnovale ili vode žene, kao i razmenu iskustava između uspešnih preduzetnica i onih koje žele ili nameravaju da pokrenu sopstveni posao.
Svi zainteresovani moći će da prate i aktivno učestvuju u konferenciji putem linka na sajtu konferencije ili preko live streama na youtube kanalu Centra Spektar.

Konferenciju organizuje Centar za tranziciju i ljudska prava Spektar u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.