NavMenu

Zlatibor dobija novu trafostanicu duple snage

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 05.10.2020. 12:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Zlatibor dobija novu trafostanicu sa mogućnošću duple snage u narednom periodu, koja će biti u punom naponu sredinom decembra, izjavio je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom obilaska završnih radova na TS 35/10 kv Zlatibor 1.

Kako je naveo, sadašnja trafostanica ima dve napojne ćelije od po 8 MW, što je bilo nedovoljno za ceo Zlatibor, koji ima intenzivan razvoj i gradnju poslednjih godina.

- Zbog toga smo napravili novu trafostanicu koja će imati dve ćelije po 8 MW i jednu od 12 MW, sa potpuno novom infrastrukturom i mogućnošću povećanja snage do 50 MW - naveo je Grčić.

Oprema je Simensova, a vrednost cele investicije 400 miliona dinara, dodao je.

- Ovo je moderna trafostanica sa daljinskim upravljanjem i u narednih nekoliko decenija na Zlatiboru može da se gradi i investira bez problema sa snabdevanjem ekektričnom energijom - naveo je Grčić i najavio da će 90 investitora na Zlatiboru koji su već završili svoje objekte moći da se priključe na elektro mrežu do 15. decembra.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić kazao je da će proširenje kapaciteta trafostanice omogućiti dalji intenzivni razvoj Zlatibora i stabilno elektro snabdevanje u nekom dugoročnom periodu.

Grčić je kazao i da se u celoj Srbiji radi na modernizaciji elektro mreže i da su neke trafostanice, poput one na Kopaoniku, među najmodernijima u Evropi.

- Srbija što se tiče elektroenergetskog sistema postaje sve modernija i tim putem nastavljamo - poručio je Grčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.