NavMenu

Pokrenut program smanjenja nezaposlenosti mladih žena u prijepoljskoj opštini kroz prodaju suvenira

Izvor: PP Media Petak, 02.10.2020. 09:55
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Udruženje Nova vizija u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Prijepolje i firmom Krojač doo Beograd realizuje projekat "Program smanjenja nezaposlenosti mladih u prijepoljskoj opštini kroz razvoj turističkog proizvoda" koji podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ovaj program u skladu je sa Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine – unapređenje zapošljivosti i zaposlenost mladih žena i muškaraca kroz pokretanje sopstvenog biznisa, omladinskog preduzetništva i međusektorsku saradnju.

Projekat se bazira na osnaživanju mladih nezaposlenih žena bez obzira na kategoriju stručnosti: od nekvalifikovanih pa sve do visokoobrazovanih. Programske aktivnosti omogućavaju učesnicama projekta sticanje novih znanja i veština, praktičan rad, učenje na primerima dobre prakse, udruživanje i zajednički rad u cilju promocije i plasmana sopstvenih proizvoda. Partnerstvo sa Turističkom organizacijom Prijepolje omogućiće prodaju suvenira učesnica projekta u suvenirnici TO Prijepolje.


Učesnice projekta ostvariće saradnju i sa prvom domaćom internet suvenirnicom Suveniri Srbije– najznačajnijim promoterom ovog tržišnog segmenta i domaće radinosti u Srbiji. Krojač doo – osnivač Suvenira Srbije, omogućiće plasman njihovih proizvoda i izvan prijepoljske opštine. Suveniri Srbije kao najveći regionalni adresar proizvođača suvenira svojim članovima omogućava besplatan info servis – informacije o uspešnom nastupu, razvoju proizvoda, konkursima, manifestacijama, kupcima, sajmovima.

Na realizaciji projekta sarađuje i Kancelarija za mlade opštine Prijepolje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.