NavMenu

Izabran novi Upravni odbor Nemačko-srpske privredne komore - Novi predsednik direktor kompanije Siemens Srbija Udo Ajhlinger

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.10.2020. 15:09
Komentari
Podeli
Udo Ajhlinger četvrti s desna (Foto: AHK Srbija)Udo Ajhlinger četvrti s desna
Nemačko-srpsku privrednu komoruće u naredne dve godine voditi novi saziv Upravnog odbora na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu predsednika Upravnog odbora, bit iUdoAjhlinger, direktor Siemens Srbija.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, izabrani su i potpredsednici Dijana Peškir, Stihl, i Milan Grujić, ZF Srbija, kao i pet članovaUO: Ronald Zeliger, Hemofarm, Ivan Smiljković, ProCreditBank Srbija, Bojan Predojević, Profine, Kristijan Braunig, Confida Consulting, i Dragan Simović M&M Militzer & Munch, navedeno je u saopštenju.

- Nemačko-srpska privredna komora, kao najveća bilateralna asocijacija privrednika u Srbiji, će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, pružaće podršku ekonomskim reformama kao i podršku naporima Vlade Srbije u sprovođenju reformi. S druge strane, Komora će biti fokusirana na efikasno zastupanje interesa kompanija članica ispred vladinih i nevladinih institucija, kao i u javnoj sferi. Bićemo stabilan partner privredi Srbije, kao i do sada, u cilju kvalitetnog doprinosa poboljšanja poslovne klime u zemlji - naglasio je novoizabrani predsednik AHK Srbije Udo Ajhlinger, zahvalivši se članovima komore na ukazanom poverenju, navedeno je u saopštenju.

Direkor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap je, osvrćući se na rezultate rada i aktivnosti komore u prethodnom periodu, istakao da je osnivanje zajedničke komore 2016. godine ukazalo na jasan signal nemačkoj poslovnoj zajednici da je Srbija pouzdan partner.

- Kroz privrednu komoru svakodnevno doprinosimo poboljšanje kontakta sa nemačkom privredom i predstavljamo "pokretnu reklamu" za srpsku privredu i za nemačke investitore - poručio je Knap.

Nemačko-srpska privredna komora pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. AHK Srbija predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji i idealnu platformu za kontakte između nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.