Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.10.2020.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabran novi Upravni odbor Nemačko-srpske privredne komore - Novi predsednik direktor kompanije Siemens Srbija Udo Ajhlinger

Udo Ajhlinger četvrti s desna (Foto: AHK Srbija)
Nemačko-srpsku privrednu komoruće u naredne dve godine voditi novi saziv Upravnog odbora na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu predsednika Upravnog odbora, bit iUdoAjhlinger, direktor Siemens Srbija.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, izabrani su i potpredsednici Dijana Peškir, Stihl, i Milan Grujić, ZF Srbija, kao i pet članovaUO: Ronald Zeliger, Hemofarm, Ivan Smiljković, ProCreditBank Srbija, Bojan Predojević, Profine, Kristijan Braunig, Confida Consulting, i Dragan Simović M&M Militzer & Munch, navedeno je u saopštenju.

- Nemačko-srpska privredna komora, kao najveća bilateralna asocijacija privrednika u Srbiji, će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, pružaće podršku ekonomskim reformama kao i podršku naporima Vlade Srbije u sprovođenju reformi. S druge strane, Komora će biti fokusirana na efikasno zastupanje interesa kompanija članica ispred vladinih i nevladinih institucija, kao i u javnoj sferi. Bićemo stabilan partner privredi Srbije, kao i do sada, u cilju kvalitetnog doprinosa poboljšanja poslovne klime u zemlji - naglasio je novoizabrani predsednik AHK Srbije Udo Ajhlinger, zahvalivši se članovima komore na ukazanom poverenju, navedeno je u saopštenju.

Direkor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap je, osvrćući se na rezultate rada i aktivnosti komore u prethodnom periodu, istakao da je osnivanje zajedničke komore 2016. godine ukazalo na jasan signal nemačkoj poslovnoj zajednici da je Srbija pouzdan partner.

- Kroz privrednu komoru svakodnevno doprinosimo poboljšanje kontakta sa nemačkom privredom i predstavljamo "pokretnu reklamu" za srpsku privredu i za nemačke investitore - poručio je Knap.

Nemačko-srpska privredna komora pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. AHK Srbija predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji i idealnu platformu za kontakte između nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.