Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.10.2020.| 12:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstruisana Ledena dvorana Pionir, od sanacije fasade se odustalo - Klizanje odsad moguće i leti (FOTO)

(Foto: Beograd.rs)
U obnovljenoj Ledenoj dvorani Pionir u Beogradu počela je sezona sportova na ledu. Prethodnih meseci Ledena dvorana Pionir je renovirana, zamenjena su sedišta na tribinama, bezbednosna staklena ograda, a rekonstruisane su i svlačionice.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zamenjene su i mašine koje proizvode led.

- Zamenjeni su čileri, odnosno mašine koje proizvode led. Novi čileri sada omogućavaju da u dvorani bude led i kada je spoljna temperatura 40 stepeni Celzijusa. To ranije nije bilo moguće, a sada pruža mogućnost da se sezona na ledu produži u skladu sa interesovanjem klubova i rekreativaca - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Podsetimo, SC Tašmajdan raspisao je javnu nabavku za sanaciju fasade Hale Aleksandar Nikolić, zamenu ograde i uređenje svlačionica u Ledenoj dvorani u februaru ove godine. Međutim od sanacije fasade (osim sanacije stepeništa), kao i od zamene fasadne stolarije odustalo se zbog kako se navodi "otežane finansijske situacije proistekle kao posledica smanjenja prihoda zbog pandemije koronavirusa", te je i prvobitna vrednost ugovora od 189,98 miliona dinara umanjena za 13,79 miliona.

Sa izmenom ugovora o javnoj nabavci saglasili su se i nadzorni organ RS Trem i izvođač radova Lotex group.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.