Izvor: eKapija | Sreda, 30.09.2020.| 16:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kolašinu uskoro kreće gradnja hotela D sa depadansom E - Vrednost investicije 7,98 mil EUR

(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot/Studio Synthesis architecture&design)
Preduzeće AD Ski Resort-Kolašin 1450 planira gradnju hotela D sa depadansom E po kondo modelu poslovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Kako je navedeno, hotel će imati četiri zvezdice, a predračunska vrednost investicije iznosi 7,98 mil EUR sa PDV-om.

Podsetimo, Vlada Crne Gore je 24. septembra 2020. godine, bez održavanja sednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade prihvatila predlog za kandidovanje tri nove investicije na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, investitor je Ministarstvu održivog razvoja i turizma dostavilo biznis plan, revidovani glavni projekat, osnivački akt i ostala dokumentaciju od značaja za projekat.

- U dostavljenoj dokumentaciji, između ostalog, navedeno da je planirana investicija u izgradnju hotela D sa depadansom E, po kondo modelu poslovanja, kategorije 4 zvezdice. Hotelski kompleks imaće ukupno 116 smeštajnih jedinica - navodi se u objavljenoj odluci.

Predračunska vrednost investicije predviđene za program ekonomskog državljanstva iznosi 7,98 miliona sa PDV-om.

(Foto: Vlada Crne Gore/Screenshot/Studio Synthesis architecture&design)
- Namera investitora je da u okviru kompleksa angažuje 61 radnika, što predstavlja prosečan broj zaposlenih tokom cele godine - navodi se u biznis planu.

Kako je navedeno u Biznis planu, početak radova na izgradnji hotela sa depadansom planiran je za 15. oktobar 2020. godine, dok je završetak izgradnje planiran za 31. decembar 2022. godine.

- Takođe je navedeno da je planiran završetak opremanja hotela sa depadansom 31. mart 2023, a završetak administrativne, kadrovske i marketinške pripreme za rad ovog kompleksa 30. juna 2023. godine. Prema projekcijama iz Biznis plana, povraćaj investicije se očekuje u 14 godini realizacije projekta, odnosno u 12 godini poslovanja hotela sa depadansom. U Dinamičkom planu investicije iz Biznis plana, opisani su planirani radovi u rokovima od šest meseci, pa je kao datum početka stavljanja u funkciju i početak rada hotela sa depadansom planiran je 01. jul 2023. godine - navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.