NavMenu

Mineco poziva studente rudarstva da konkurišu za stipendiju Fondacije Evro za znanje

Izvor: Promo Sreda, 30.09.2020. 13:33
Komentari
Podeli
(Foto: Bojana Kusovac)
Britanska kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, poziva najbolje studente četvrte godine rudarskog inženjerstva sa fakulteta u Srbiji da se prijave za dve stipendije koje ta kompanija dodeljuje preko Fondacije "Evro za znanje".

Ovo je osma godina od kako Fondacija "Evro za znanje" raspisuje konkurs, a Mineco već pet godina zaredom podržava ovu humanu akciju. Mnogi sjajni studenti, dobitnici stipendija prethodnih godina, bili su zainteresovani da se povežu sa Minecovim rudnicima i dobiju priliku da upoznaju buduće kolege, da steknu korisne kontakte i prođu korisnu praksu, što naša kompanija sa zadovoljstvom može da im omogući.

Fondacija "Evro za znanje" raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2020/21 godinu, od kojih će dve stipendije, po želji donatora Fondacije - kompanije Mineco, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko inženjerstvo.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.
Uz molbu je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini (sa prosečnom ocenom). Takođe, Fondaciji Evro za znanje potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja iz poslednja tri meseca, a ukoliko roditelji nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, kandidati mogu dostaviti i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2020. godine. O načinu izbora stipendista kandidati se mogu podrobnije obavestiti na sajtu https://www.evrozaznanje.rs/.

U Srbiji je britanska kompanija Mineco, sa partnerima, vlasnik rudnika olova i cinka - Rudnika kod Gornjeg Milanovca, Velikog Majdana kod Ljubovije i Bosil-Metala kod Bosilegrada. U Bosni i Hercegovini, Mineco je većinski vlasnik Rudnika olova i cinka Gross kod Srebrenice, Olova kod Olova, i Rudnika antimona kod Novog Goražda, gde sprovodi istražne radove. Takođe, razvija projekat u Čelebićima kod Foče, gde je overen elaborat o rudnim rezervama i potpisan ugovor o koncesiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.