NavMenu

U Dečanskoj se na mestu parkinga gradi nova traka ka tunelu

Izvor: Večernje novosti Sreda, 30.09.2020. 08:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Radnici Beograd puta započeli su rekonstrukciju nekadašnjeg parkinga prekoputa Doma omladine u Dečanskoj ulici, umesto kog će u narednih mesec dana biti urađena još jedna kolovozna traka za ulaz u Terazijski tunel.

Zbog toga će, kako kažu, svake večeri od 22 sata uveče do 6 časova ujutru za saobraćaj biti zatvorena jedina traka koja je do sada iz Dečanske ulice vodila ka najpoznatijem tunelu u prestonici.

- Prekoputa Doma omladine ostaće manji postojeći parking, na kojem će posle uređenja biti mesta za šest automobila - kažu iz Beograd puta. - U nastavku se umesto parkirališta radi kolovozna traka širine tri metra, i ona će znatno rasteretiti jedinu postojeću traku za ulaz u Terazijski tunel. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, čitav posao očekujemo da bude završen u narednih mesec dana.

Na ovom gradilištu dnevno je angažovano desetak radnika Beograd puta, kao i potrebna mehanizacija. Osim izgradnje potpuno nove trake, u naredne dve nedelje očekuje se i skidanje starog, dotrajalog asfalta i postavljanje novog u delu Dečanske ulice, od Nušićeve do Makedonske.

- Na ovom potezu biće urađen i trotoar, koji će u jednom delu biti širine metar i po, dok će kod Muzičke škole Mokranjac biti proširen na tri i po metra - ističu iz Beograd puta. - Pešačka staza će biti asfaltirana, a najviše posla očekuje nas oko nivelacije postojećih vodovodnih i kanalizacionih šahti, što će trajati desetak dana. Kada posao bude završen, Dečanska ulica će u ovom delu biti prohodnija za saobraćaj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.