Izvor: Dnevnik juga | Utorak, 29.09.2020.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grade se fabrika i salon nameštaja DITS na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa u Leskovcu

Ilustracija (Foto: Josue Isai Ramos Figueroa/unsplash)
Na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa u Leskovcu, postavljeni su temelji i konstrukcija za proizvodnju i salon nameštaja kompanije DITS.

Tim povodom, ove radove je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je istakao da je Leskovac otkupio društvenu imovinu i na licitaciji omogućio uspešnim privrednicima da dođu do dobre lokacije te da industrijsku zonu ponovo ožive.

- Jedan od njih je i fabrika DITS koju uspešno vode porodica Cvetković, koji su kupili ovo zemljište za 28,5 miliona dinara. Na ovoj površini uskoro će biti moderni salon, ali i proizvodnja nameštaja koji se traži u svetu – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Slaviša Cvetković, vlasnik fabrike DITS ističe da ovaj posao vodi cela porodica i da posao zbog korone nije stao, već se, naprotiv, povećao.

- Mi smo krenuli sa radom 1999. godine kao jedna mala radionica za tekstil 2003. godine proizvodnju smo proširili na dušeke, a 2012. godine krenuli smo sa proizvodnjom nameštaja. Posebno smo poznati po proizvodnji box kreveta gde smo među prve četiri firme na Balkanu. Izvozimo u zemljama u okruženju i balkanskim zemljama, a za pohvalu je i to što nam korona nije poremetila izvoz. Naši planovi su da završimo ove objekte i nadamo se da ćemo do kraja godine krenuti sa proizvodnjom ovde, gde će biti do nove godine mesta za još 100 radnika – kaže Cvetković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.