NavMenu

Dejan Mihajlović - Nakon tri decenije rada Poslovnog sistema Mihajlović cilj je i dalje isti, biti bolji i konkurentniji (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.09.2020. 12:47
Komentari
Podeli
Dejan Mihajlović (Foto: PS Mihajlović)Dejan Mihajlović
Poslovni sistem Mihajlović (PS MIhajlović) iz Paraćina 14. oktobra proslavlja 30 godina rada.

Kompanija sa blizu 500 zaposlenih, sa više desetina maloprodajnih objekata širom Srbije (pretežno benzinskih stanica), poljoprivrednom proizvodnjom i mlekarom, transportom, ugostiteljskim sadržajima i potrebnom logistikom, bez prestanka je u radnom modu, kaže za eKapiju vlasnik Dejan Mihajlović:

- Proces ne možemo i ne želimo da zaustavimo, naprotiv, trudimo se da budemo što efikasniji u radu svih poslovnih jedinica. Naravno, Dan Poslovnog sistema je poseban dan i valja ga obeležiti. U skladu sa aktuelnom zdravstvenom situacijom u zemlji ne planiramo veća okupljanja, ali ćemo svakako i slaviti. Ovakav jubilej je uvek prilika da se zahvalimo svim zaposlenima na doprinosu da postanemo ovo što jesmo, posebno onima koji su od početka sa nama. Takođe, zahvalnost dugujemo i svojim poslovnim partnerima, kao i zajednici u kojoj radimo i opstajemo pune tri decenije.

Od 14. oktobra 1990. kada je u Donjoj Mutnici, na magistralnom putu Paraćin - Zaječar otvorena njihova prva benzinska stanica, bilo je nebrojano mnogo izazova, dobrih, teških, ponekad i pogrešnih odluka, navodi naš sagovornik. Dodaje da su, uprkos teškoćama i turbulencijama kroz koje smo kao društvo prolazili, burnim promenama u mikro i makro ekonomskom ambijentu, uspeli da na zdravim, porodičnim vrednostima sačuvaju i izgrade preduzetnički duh.
Benzinska stanica (Foto: PS Mihajlović)Benzinska stanica
- Prvih deset godina godina bilo je teško rasti i učiti; poslednjih 20 nije bilo ništa lakše održati i dalje razvijati posao. Savremeno, digitalno doba nameće drugačije izazove i zahteva novu energiju. U kompaniji imamo, rekao bih, dobar balans iskustva i te nove, pokretačke energije - smatra Mihajlović.

Kada je reč o planovima za budućnost, ističe da je cilj uvek isti: biti bolji i konkurentniji.

- Ne krijemo kako želimo da budemo najbolji u poslovima kojima se bavimo, jer na tržištu nema sigurnih i povlašćenih. Naš potrošač, odnosno korisnik naših usluga, mora da bude zadovoljan svakim proizvodom, svakom
uslugom: mora da se oseća prijatno dok kupuje gorivo, kada konzumira naš jogurt ili neki od restoranskih specijaliteta, kada kao domaćin dočekuje svoje goste u našim objektima. To se teško postiže, a lako gubi. Zbog toga naporno radimo i uvek težimo boljem - navodi Dejan Mihajlović.

Kaže i da povećanje broja benzinskih stanica ili kapaciteta prerade mleka nije i neće biti samo sebi cilj:

- Ekonomska samoodrživost svake poslovne jedinice nužan je uslov da opstanemo i razvijamo se i u budućnosti. Uveren sam da delim veru članova svoje porodice, kao i svih zaposlenih Poslovnog sistema Mihajlović, u napredak i još bolje poslovne rezultate.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
30 godina rada PS Mihajlović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.