Izvor: eKapija | Nedelja, 27.09.2020.| 11:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završen projekat sanacije prevodnice kod Bezdana

(Foto: Marija Kambić)
Na prevodnici Bezdan kraj Dunava u petak, 25. septembra, je održana Zatvarajuća konferencija projekta pod nazivom "Kompleksno unapređenje vodoprivrede područja kanala Baja-Bezdan".

Projekat sanacije je finansiran preko Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, i obuhvatao je područje kanala Baja-Bezdan, mađarski i srpski deo kanala, kanal Vrbas-Bezdan sa srpske strane i brane u Bezdanu i Šebešfoku koje se nalaze u sklopu kanala.

Vrednost radova je 8.699.537 EUR a izvođač je Konzorcijum na čijem je čelu firma Goša montaža dok su partneri Direkcija za vodoprivredu Donjeg Podunavlja, Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine i Fond Evropski poslovi AP Vojvodine.

Kako je istakao direktor JVP Vode Vojvodine Slavko Vrndžić, ovo je jedan od najznačajnijih projekata na Bačkom delu hidrosistema.

- Praktično, ovo je kruna trogodišnjeg rada. Ne mala finansijska ulaganja koja su uložena da se vrati prevashodno primarna funkcija ovim dvema prevodnicama, a to je prevođenje brodova - rekao je Vrndžić.

On dodaje da je integracija ovih prevodnica u unutrašnju mrežu kanala i plovnih puteva od prioritetnih benefita ovog projekta.

- Njihovom integracijom u unutrašnju mrežu plovnih kanala i puteva mi ćemo faktički uraditi ono što je naša osnovna stvar i koju smo se obavezali potpisivanjem povelje o pristupanju Evropskoj uniji, a to je uklanjanje smetnji i uskih mesta u našem hidrosistemu.

Osnovni cilj rekonstrukcije i sanacije ovih prevodnica jeste povećanje nivoa zaštite od poplava, omogućeni uslovi za prelazak brodova iz Dunava u kanal Baja-Bezdan, kao i puna operativna funkcija kanala. Ove aktivnosti će imati i pozitivan uticaj na ekonomiju i turizam, naročito nautički.

Zatvarajućoj konferenciji projekta sanacije prevodnica kod Bezdana prisustvovao je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Zbog velikog kulturno-istorijskog značaja, ovi objekti su evidentirani kao nepokretnost pod prethodnom zaštitom, te su sanacija i rekonstrukcija izvedeni po principu očuvanja prvobitnog izgleda.

Podsetimo, ova prevodnica je izgrađena sredinom 19. veka i prva je u Evropi sagrađena podvodnim betoniranjem.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.