Izvor: eKapija | Subota, 26.09.2020.| 12:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nastavljaju se ulaganja u zdravstvo - Raspisan tender za izradu projektne dokumentacije Klinike za infektivne bolesti KC Vojvodine

Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)
Klinički centar Vojvodine oglasio je tender za uslugu izrade projektno tehničke dokumentacije za adaptaciju i nadogradnju Klinike za infektivne bolesti. Rok za prijavu je 6. oktobar.

Kako se navodi, projektom je predviđena dogradnja jedne etaže na objektu sa prethodnim uklanjanjem postojeće etaže potkrovlja sa korisnom površinom.

Takođe, potrebno je predvideti kompletnu ugradnju nove krovne konstrukcije i krovnog pokrivača sa ugradnjom snegobrana, te i projektovati lift u okviru klinike čime se rešava višegodišnji problem transporta pacijenata na Klinici.

Spoljne zidove i unutrašnje noseće zidove hidroizolovati sistemom presecanja ili slično s obzirom da je objekat starije gradnje, kako bi se sprečio prodor kapilarne vlage i dalje propadanje objekta.

Inače, projekat rekonstrukcije, sanacije i dogradnje objekata Klinike za infektivne bolesti KCV sprovodi se prema planu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Kliniku za infektivne bolesti čine tri objekta međusobno povezana toplom vezom u prozemlju. Stacionarni deo klinike raspolaže sa 100 bolesničkih postelja.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.

S.P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.