Izvor: B92 | Nedelja, 27.09.2020.| 22:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija i Turska u pregovorima oko izgradnje industrijske zone u Vojvodini

Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o izgradnji industrijske zone u Vojvodini

- Razgovarali smo industrijskoj zoni koju bi turska kompanija trebalo da napravi u Vojvodini. Time bi rešili svako pitanje nezaposlenosti - poručio je Vučić u petak, 25. septembra, iz Istanbula i dodao da bi to rešilo i pitanje plata, penzija i ukupnog BDP-a

To bi, kako kaže, značilo da bi neko doveo veliki broj turskih kompanija da tu rade, da proizvode, da im tu bude sedište.

- To bi bio strahovit podsticaj za rast naše ekonomije - rekao je on.

On je naveo da u Srbiji gotovo da više nema prostora za industrijske zone i najavio da će u narednom periodu to pitanje biti u fokusu, kako bi se Srbija reindustrijalizovala i privukla investitore iz Turske, Nemačke i ostalih zemalja.

Vučić je rekao da su razgovarali i o infrastrukturnim projektima, da su bili i predstavnici kompanija koje rade projektnu dokumentaciju za auto-put Karađorđe.

- Razgovarali smo i o putu Novi Pazar-Tutin, koji je važan za ljude koji žive tamo - rekao je i dodao da bi to trebalo da bude završeno za godinu i po.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.