Izvor: eKapija | Nedelja, 27.09.2020.| 22:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Web Developer razvio aplikacije za veterinare i igraonice - Uskoro i one namenjene sportskim radnicima i veleprodajama

Ilustracija (Foto: Viewvie/shutterstock.com)
Agencija za računarsko programiranje Web Developer bavi se razvojem web aplikacija, baza podataka i startap rešenja. Član su Naučno-tehnološkog parka Čačak i kreator dve specijalizovane aplikacije: VetApp za veterinare i PlayApp za igraonice.

- Ono što radimo može se lepo objasniti kroz primer aplikacija za nekretnine. Agencijama za nekretnine bitnes u dobra baza nekretnina i mogućnost dodavanja više oznaka (filtera) za svaku nekretninu. Veći nivo filtracije dovodi do toga da osoba koja traži stan može da suzi pretragu u skladu sa svojim potrebama - objasnio je Darko Petrović, direktor Web developer Srbija.

Darko ističe da su zahtevi za izgledom i funkcionalnošću aplikacije različiti za različite vrste poslova. Firmi koja se bavi proizvodnjom mašinskih elemenata može biti potrebna aplikacija u kojoj će se pratitii različiti parametri na osnovu kojih se može izračunati, na primer, cena elementa koji se proizvodi.

Pored redovnih poslova izrade web prezentacija, WDS je razvio specijalizovane aplikacije za veterinare i rođendaonice.

- U pitanju su VetAppi PlayApp aplikacija. Prva je namenjena veterinarima velike prakse i omogućava jednostavije praćenje aktivnosti i vođenje evidencije o pregledima i intervencijama. Ova aplikacija mogućnost pretrage po različitim parametrima kao i generisanje izveštaja, praćenje uplata i dugovanja, umatičenih životinja i slično. Druga aplikacija namenjena je rođendaonicama. U kalendar se dodaje nov događaj, štampa se ugovor i zaključavaju vreme i datum rođendana, kako račun ne bi bio izdat ponovo - kazao je Petrović.

U okviru Naučno - tehnološkog parka Čačak, WDS razvija aplikaciju koja će biti namenjena sportskim radnicima kao i platformu za povezivanje veleprodaja i kupaca.

Milica Banović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.