NavMenu

Koronavirus odlaže velike projekte u Inđiji - Tenderi za sportsku akademiju i zatvoreni bazen sačekaće sledeću godinu

Izvor: eKapija Petak, 25.09.2020. 11:10
Komentari
Podeli
(Foto: photobank.ch/shutterstock.com)
Izgradnja Sportske akademije, zatvorenog bazena i nove gradske pijace u Inđiji neki su od velikih planiranih infrastrukturnih projekata, koji će ipak sačekati neka bolja vremena.

Kako je za eKapiju rekao Nemanja Milojević, šef Kabineta predsednika Opštine Inđija, izrada projektno-teničke dokumentacije trebalo bi da krene u toku sledeće godine.

- S obzirom da je ova godina takva kakva jeste, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, izrada projektne dokumentacije za zatvoreni bazen će sledeće godine biti uvrštena u budžet opštine i plan za javne nabavke, pa tada treba očekivati i tender za njenu izradu – kaže Milojević.

On dodaje da je želja opštine da zatvoreni bazen olimpijskih dimenzija, koji će se nalaziti pored postojećeg otvorenog bazena, bude izgrađen u naredne četiri godine.

Kada je reč o drugom velikom projektu, izgradnji Sportske akademije, Milojević je potvrdio raniju izjavu za naš portal, da je projektna dokumentacija za njenu gradnju već spremna.

- Dokumentacija je pripremljena i gradnja Sportske akademije je planirana u ovogodišnjem budžetu opštine, a ako ne uspemo da krenemo sa gradnjom do kraja godine, onda će to biti početkom sledeće. Realnije je očekivati da će tender za izgradnju biti raspisan početkom 2021 – kaže naš sagovornik.

Inače, projekat gradnje Sportske akademije u Inđiji najavljen je pre dve godine. Kako je eKapija već pisala, plan je da Akademija sporta u ovom gradu bude ustanovljena po ugledu na svetsku praksu obrazovanja u internatima i u njoj bi, za početak, tridesetoro dece od 7 do 14 godina uz osnovno dobilo i sportsko obrazovanje. Sportska akademija treba da se gradi u blizi nove sportske hale i to će biti kompleks sa sobama za spavanje, salom za prezentacije, menzom, kuhinjom... Opština Inđija glavni je nosilac i finansijer tog projekta čija je vrednost 55 miliona dinara.


Milojević ponavlja da su u planu gradskih vlasti i dalje ranije najavljeni projekti gradnje nove gradske pijace, rekonstrukcije gradskog trga i uređenja parkova, ali bez preciziranja rokova.

- Ono što je izvesno je da bi ovih dana trebalo da krene postavljanje veštaškog terena u Sportsko-rekreativnom centru Leje, iz donacije Fudbalskog saveza Srbije – rekao nam je Milojević.

B. P.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.